Residentie en Opera
Door: Steef
Blijf op de hoogte en volg Steven
16 Januari 2006 | Duitsland, Berlijn
Afgelopen week was er op dinsdag de borrel op de residentie van de ambassadeur. Zowiezo bij voorbaat al uniek. Als stagiair toch bij een soort nederlandse koning van duitsland op bezoek mogen. Haha, mooi verwoord Steef. Afijn, op weg naar Dahlem (west berlijn). Ik kon gelukkig met een collega meerijden, want met het openbaar vervoer duurt toch een stuk langer.
Aangekomen in een mooie villawijk stond de ambassadeur in de gang om iedereen persoonlijk te ontvangen, samen met zijn vrouw. In zijn tuin overigens een grote Nederlandse vlag. Hele aardig man met een erg charmante britse vrouw. In zijn huis hangt allemaal kunst van de staat. Ik hoorde dag erna dat er voor miljoenen hangt. Nou moet ik zeggen dat het grote schilderij aardig veel van karel Appel weg had...hmmm. Gezellig geborreld met collega's. Eens praten met mensen van andere afdelingen is toch ook wel eens leuk. Eigenlijk allemaal interessante mensen, met hun eigen vakgebied. Ook nog even met de ambassadeur gepraat. Hij had er voor gekozen om niet te speechen, maar iedereen persoonlijk even langs te gaan. Is ook veel leuker eigenlijk.
Deze week is het me gelukt om mijn eerste interview te regelen voor mijn afstuderen/stage. Ik heb dinsdag (morgen red.) een gesprek op de TU-Berlin met een professer/de directeur van de afdeling "wasserrheinhaltung". Die man zit in verschillende watergerelateerde zaken hier in Berlijn. Ik heb er goede hoop op dat het een succes wordt.
Donderdag ben ik naar de opera geweest met een collega stagiair. Don Carlo, in de Statsoper. Opera is in Berlijn erg hot. Ze hebben namelijk drie opera's hier. Ter vergelijking: Nederland heeft er 1. Keuze genoeg dus. Als student krijg je ook nog korting en kun je voor weinig geld op de beste plaatsten zitten. Ik zat voor 10 euro op de duurste plek met Max. Die plek kost normaal 63 euro! Was de eerste keer voor mij en die opera duurde meteen 3,5 uur. Na 2,5 uur had ik het wel zwaar moet ik zeggen. Maar het was de moeite waard. Heel mooi gebouw en lekker rustgevende muziek en zang.
Het weekend stond in het teken van opruimen. Na twee weekenden mensen over de vloer was het hard nodig. Zaterdagavond naar de film geweest met een collega. Gelukkig in de Original Sprache. Match Point, voor de mensen die naar de film gaan, het is een goeie!
Zondag laat wakker en lekker rustig opgestart. Daarna nog even een wandeling gemaakt naar Kreuzberg (zuid-oost berlijn op de kaart, voormalig west berlijn). Met de lonely planet in de hand heb ik een stuk gewandeld. Erg mooi gedeelte. Heel sfeervol, vooral het westelijk deel. Het oosten schijnt erg oosters (turks) te zijn, maar daar kwam ik niet meer aan toe doordat het donker werd. Volgende keer beter.
Fijne week nog allemaal en tot volgende week. Papa en Sander komen dit weekend. Gezellig!
Grüßen!
16 Januari 2006 - 19:50
Ans:
Hi Steef,
Wat een saai leventje heb jij zeg ;-)!
Mocht je nog eens een introducé zoeken...je mag me altijd bellen :-)
ENJOY IT.
Groet,
Ans -
17 Januari 2006 - 16:00
Ilse:
Hallo Steef, ondanks het "rustige"weekje, toch weer veel leuke dingen meegemaakt. Ik had je wel eens willen zien zitten in de Opera. Lachen!
Een leuke tijd met Joost en Sander.
Kus, XXX -
17 Januari 2006 - 22:14
Irma:
Hoi Steef,
Hier ben ik weer! Je zult wel gedacht hebben;waar blijft die "snelle"tante nou?
Je klinkt nog steeds goed, beleeft leuke dingen!Gezellige tijd met je vader en San en dan nog een paar weken en ... wij zijn er! We hebben er zin in.xx -
22 Januari 2006 - 16:02
Irene:
Hoi Steef,
We lopen niet meer zo hard om wie er het eerste is.Maar toch we houden al je berichtjes bij.
Leuk dat Papa en San er zijn, veel plezier en tot het volgende berichtje.
x Irene en boy's