Wat gaat het snel zeg...
Door: Steef
Blijf op de hoogte en volg Steven
13 December 2005 | Duitsland, Berlijn
De afgelopen week.
Dit was de week met de minister bezoeken. Maandag en dinsdag was de zogenaamde ESA conferentie hier in Berlijn. Een bijeenkomst voor Europese ministers. Ook de Nederlandse ministers Brinkhorst en van der Hoeven waren er bij, zoals in mijn vorige bericht beschreven staat. Ik was uitverkoren om het allemaal een beetje in de gaten te houden met het verloop vanaf het horel richting auto's. Nou ja, uitverkoren...dinsdagochtend om half 8 in het hilton zijn is ook weer niet super leuk natuurlijk. Zowiezo is Duitsland op dit moment erg hot met bezoeken ivm het nieuwe kabinet hier. Dinsdag was Rice (amerika) hier ook. Overal stond politie, niet normaal meer.
Maar de ministers dus ontmoet op maandag voor het eerst. Aardige mensen hoor. Vooral van der Hoeven (onderwijs) was erg geinteresseerd wat voor studie ik deed natuurlijk. Leuk. Brinkhorst is ook een sympathieke man. Ze vonden het zowiezo allebei leuk om eens een stagiair te ontmoeten, omdat dat in hun wereld niet zo vaak voorkomt. Meestal worden stagiairs toch een beetje op afstand van ministers gehouden denk ik.
Op dinsdag was ik er dus weer vroeg op de ochtend. Ditmaal om half acht, de dag ervoor om acht uur. Ze zouden om kwart voor acht vertrekken dacht ik. Bleek dat ze de avond ervoor hadden besloten dat het op dinsdag ook wel om 10 uur kon beginnen...Lekker verhaal (Ivo Franken intonatie). Stond ik daar dus te wachten voor niks. Heb op een gegeven moment de chauffeur gebeld waar ie bleef...toen hoorde ik het dus. Ze hadden mijn nummer niet. Baalde er wel een beetje van, maar ben gewoon vroeg naar de ambassade gegaan en dus om half 10 weer verzameld met iemand van de ambassade om richting Hilton te gaan.
Ging allemaal prima. Brinkhorst was blij me weer te zien op dinsdag. Hij kende me nog. Vroeg of ik 's middags ook naar de persconferentie kwam, waarvoor hij mijn begeleider de dag ervoor had uitgenodigd. Ik zei van niet en dat vond ie zo jammer, dat hij Thijs er 's middags op had aangesproken, waarom ik erg niet was. Haha, daaraan kun je dus merken dat je opvalt als stagiair. Leuk om eens mee te maken. Weer die ambassade he.
De rest van de week was rustig, tot aan vrijdag. Toen kwam marieke en die heb ik opgehaald op het vliegveld. Samen hebben we een erg leuk weekend gehad, sterker nog: een lang weekend, want ik had maandag vrij genomen. Zaterdag hebben we geshopt op de Friedrichstrasse, het shopgedeelte van oost berlijn. Ik heb mooie kado's voor kerst gezien, maar moest er nog even over denken. Komende zaterdag worden ze gekocht. Zondag was lekker rustig, het was vies weer. Nog wel een klein stukje Prenzlauer Berg (de wijk waar ik woon) rondgelopen. Maandag was het zover: de bekende dierentuin in berlijn. In west welteverstaan, want in oost schijnt er ook nog een te zitten hoorde ik vandaag. Die schijnt nog mooier te zijn mariek....Was erg leuk. Mooi ook en met aquaria, prima. Studentenkorting bleek ook geen probleem. Helemaal goed (Onno (anac)- intonatie). Vanmorgen was alleen wel erg vroeg. Marieke vloog om 7.10 uur, wat betekende dat ze om 5.08 uur de trein moest hebben naar het vliegveld. Ik heb haar op de trein gezet en heb gelukkig nog wel even geslapen, maar ben nu toch erg moe. Dat wordt een vroege vanavond....
Tot volgende week!
P.S. ik heb nog meer mensen aan de zogenaamde maillijst toegevoegd, dus hoop op nog meer reacties! ;)
P.S.2 ik kan maximaal 10 foto's plaatsen, dus moet de oude helaas er weer afhalen. Bestellingen en verzoekjes voor plaatsing kan natuurlijk.
13 December 2005 - 21:21
Ilse:
Hiep hoi, gelukt! Pech voor Irma, maar dit keer ben ik de eerste!
Weer een leuk verslag, Steef! Ja, wat vliegt de tijd. Ik verheug me erop om je volgende week weer te zien. Kus, XXX -
13 December 2005 - 21:41
Ivo:
Lekker verhaal......Leuk dat jij je daar zo goed vermaakt, Steef. Groetjes en kusjes,
Ivo, Nicole en de kinderen -
13 December 2005 - 22:28
Irma:
Ja, te laat!!!!Dat heb je als je zo sportief bent door de weeks! Steef, toch maar weer liever je verhaal op zondagavond! We zijn weer helemaal op de hoogte! Tot volgende
week,hopelijk een rustige week voor je, kus, Irma -
13 December 2005 - 23:40
Sjoerd:
Ey,
SinterKerst was weer top, zoals het hoort! Waarschijnlijk was dit ook de laatste voor mij. Maar we gaan deze traditie er gewoon in houden...
In ieder geval tot 5 januari...ik heb er zin in.
Laters -
13 December 2005 - 23:59
Steph De Jong:
He Steven! Heel leuk dat je een bericht hebt neergezet op mijn site. Zoals je idd gezien hebt, zitten we behoorlijk in hetzelfde schuitje, druk met de studie in het buitenland. Ik vermaak me heel prima hier, Amerika is echt een prima land, maar verlang toch ook wel weer naar NL. Ik heb in het begin nog mooi een staartje kunnen meepakken van het honkbalseizoen hier, wat een fantastische ervaring was. Ik kom rond februari terug, maar hierbij spreek ik af dat ik het komende seizoen langs zal komen bij mijn oude vertrouwde clubje De Hazenkamp om onder het genot van een biertje een wedstrijd te bekijken. Wellicht dat ik daar in de toekomst een balletje kan slaan, zou heel mooi zijn. Heel veel succes in Berlijn and we keep in touch. Groeten! Steph -
14 December 2005 - 09:40
Geertje:
Hi Steef! Het was inderdaad gezellig gisteren. Wel jammer hoor dat vorig jaar misschien wel jouw laatste sinterkerst was! Kom ik derek terug uit Afrika, heb ik allemaal nieuwe huisgenoten:s NIET LEUK!Veel plezier nog!En alle 6 de smsjes ontvangen? Soen! -
14 December 2005 - 12:05
Irene:
Hé jammer nu ben ik de 4e van het stel maar toch ik ben er weer.
Volgende keer de 1e.
Leuk verhaal weer Steef, erg leuk om te lezen.
Tot de volgende mail
x van ons 3e -
14 December 2005 - 23:46
Trui:
He Steev, ik heb ook het berichtje op Steph z'n site gespot! Heb je toevallig nog die foto van HB2 van de Hzk? Zou heel mooi zijn. Krijgt die namelijk een mooi plaatsje op de schoorsteenmantel. Was toch het jaar waarin ik het leukst en gezelligst heb gehonkbald. Helemaal ook met je eens. Wat Steph voorstelt lijkt me een uitstekend plan. Misschien met het Jan vd Vegte toernooi...heet dat nog steeds zo? Is het alleen wel druk altijd, wellicht een keer op de zondag als het wat rustiger is, kan je de belangrijkste mensen toch even wat langer spreken. Al met al, ik kijk uit naar een reünie op de Hzk. Tot die tijd nog heel veel succes en plezier in Berlijn. Maar aan je verhaal te lezen moet dat geen probleem zijn. Spreek je spoedig weer en de groeten! Mc -
15 December 2005 - 15:00
Rene:
hey steev, prima idee om de sinterkerst over een paar weken bij jou over te doen.... gaat hlemaal goed komen!! tot ("live") in het nieuwe jaar dan maar -
15 December 2005 - 16:30
Erik:
He maatje alles lekker daar ik kijk weeruit naar onze vrijdag
de groeten en we spreken elkaar en dan gaan we voor de pizza met een warsteiner