Regelmaat

Door: Steef

Blijf op de hoogte en volg Steven

27 November 2005 | Duitsland, Berlijn

Er begint regelmaat in mijn leventje hier te komen. Waar ik in Eindhoven erg wisselende dagen en weken had, is het hier de hele week om half 8 de wekker en om 6 uur thuis. Ff omschakelen, maar het went dus al.
Ik krijg een steeds beter beeld hoe ik mijn afstudeeropdracht wil gaan aanpakken. Gelukkig maar. Ik merk dat ik erg gemotiveerd ben en dat is maar goed ook. Het is vooral veel informatie verzamelen en dat is erg vermoeiend. Je moet goed kijken wat je wel en niet denkt nodig te hebben voor je opdracht en scriptie.
In de weekenden en 's avonds ben ik relatief rustig. Heb deze week een keer bij een mede-stagiair van de ambassade gegeten. Was erg gezellig. Doen we vaker. Komende dinsdag heb ik met een andere stagiair afgesproken om eerst te sporten in de sportruimte in de ambassade (ja die hebben ze) en daarna komt hij bij mij eten. Lijkt me ook gezellig. Dat alleen eten vind ik maar niks. Maar gelukkig is huisgenoot Karl toch nog regelmatig thuis en die vindt het geloof ik ook wel gezellig om samen met mij te eten. Althans, hij komt het regelmatig toch even vragen. Gelukkig maar. Woensdag ben ik met hem voetballen gaan kijken in de kroeg. Schalke-PSV. Dat was een mindere avond. Die duitsers vonden het prachtig om de enige nederlander daar af te zeiken. Ja dat krijg je he. Vond het trouwens wel grappig allemaal. Een soort huiskamer met twee gasten die live commentaar bij de wedstrijd gaven. Ze dachten dat Aissati (van PSV) twaalf was. Hij ziet er natuurlijk ook nog echt uit als een jong ventje, 17 is ie geloof ik.
Dit weekend ben ik eens rond gaan kijken bij mij in de buurt met de camera. Mooie foto's gemaakt. Vooral zaterdag toen het zulk mooi weer was. Met die zon is het meteen een stuk aangenamer. En....een stukje van de muur gezien dat nog ergens in mijn wijk staat. Op zich niet speciaal om een muur te zien, maar met het stuk historie er achter is het ineens best indrukwekkend (zie foto)
Morgen weer vroeg op.

Grüßen!

• 27 November 2005 - 20:21

Irma:

lieve Steef,
    Hier ben ik weer!
    Zoals je ziet, kijk ik regelmatig op jouw site. Leuk hoor! Je klinkt goed, wennen moet je natuurlijk altijd, maar volgens mij heb je al redelijk je draai gevonden.Gezellige week, tot de volgende keer!ps. Ligt daar nog geen sneeuw? liefs, Irma

• 28 November 2005 - 06:28

Joris:

Heej Steef,

Kan alvast een tipje van de sluier oplichten: Er zijn dit jaar vrij weinig bloemkolen geworpen op frank's feest.. daar is alles mee gezegd lijkt mij! viel SpaB! kusje

• 28 November 2005 - 09:56

Geertje:

Hi Steef!Mooi weer?Hier heeft het enorm gesneeuwt!Wel jammer van dat alleen eten!Wij hebben binnenkort weer sinterkerst!Maar dat wordt natuurlijk nooit zo gezellig als de laatste 2 jaar!Je zult de foto's wel te zien krijgen!Veel succes nog! Knuffel, soen Geertje

• 28 November 2005 - 18:44

Trui:

He Steev, zag op msn dat je ook een waarbenjij had. Steph heeft er ook een, dus ik ken het principe. Beetje verhalen lezen en foto's maken. Ziet er prima uit. Mooie buitenlandse stage is altijd leuk. Ik zal het op z'n tijd wel in de gaten blijven houden, want ik ben wel in voor een paar avontuurlijke verhalen. Wellicht tot op de velden, houden we er altijd in. Groetjes van een oud-Hazenkamper....groeten Marc

• 28 November 2005 - 20:15

Onno:

Keeerrrreeeel!!!!!!
    Sinds wanneer ben jij prof fotograaf? Stiekum een studie erbij gedaan omdat je het nog niet druk genoeg hebt? Hihi!! Jammer idd van PSV. Maar we slaan ons er door heen en alles komt goed. Zondag weer gewonnen van ADO met 3-0.
    Groetjes van Anac Onno

• 28 November 2005 - 20:44

Ewald:

Kerel je begint je al thuis te voelen en dat doet mij deugd.
    Maak er wat van en als je thuis komt kun je mij helpen als je wilt want er is weer hoop voor mij.
    Pas goed op jezelf je vriend

• 29 November 2005 - 10:22

Ilse:

Hoi Steef,leuk om je nieuwe verslag te lezen. Ook de foto's geven een goede indruk. Je schoen zetten zit er dit jaar zeker niet in, maar dat halen we met kerst wel in.
    Succes deze week,
    dicke Kuß XXX

• 29 November 2005 - 13:17

Buurman:

Ey Steef,
    jij krijgt veel post, niet te zuinig. Helaas geen fanmail van vrouwelijk schoon...
    Sinterkerst is gepland op 13 december, dus als je toevallig in de buurt bent...zoniet dan doen we het in Berlijn dunnetjes over!!
    Ik spreek u, groeten

• 05 December 2005 - 07:47

Iris:

Hey Steef,

Leuk om al je verhalen te kunnen lezen. Je hebt al een hoop meegemaakt en dan al die beroemdheden....
    Leuk om je foto's te zien. Heb daar echt van kunnen genieten het is voor mij dan ook al weer even geleden dat ik zulke straat beelden en dingen heb gezien. Het is dan wel geen Nederland maar toch er leuk.
    Succes verder en doe Alex de groeten :-)

doei doei
    kus Iris