Eindhoven goes Berlin

Door: Steef

Blijf op de hoogte en volg Steven

09 Januari 2006 | Duitsland, Berlijn

Nadat vorige week een beetje uit de hand was gelopen qua stappen betreft (8 uur 's ochtends is vrij heavy)...stonden deze week de ultieme feesters uit mijn eindhovens studentenhuis op de stoep. Succes verzekerd dacht ik zo.
Ik was net een beetje hersteld en afgelopen week was lekker rustig op de ambassade. Een hoop mensen hadden er nog een weekje vakantie aan geplakt. Dat is wel lekker werken kan ik zeggen. Lekker opgeschoten en begonnen aan mijn scriptie. De opdracht die ik voor de ambassade doe (nieuwe ontwikkelingen en trends op waterzuiveringsgebied in kaart brengen) probeer ik in mijn scriptie te plaatsen. Dat is best lastig, omdat de universiteit alles heel erg gefundeerd wil hebben, terwijl ze op de ambassade echt niet zitten te wachten op theorieën over de evolutionaire economie uit 1974.
Donderdagavond kwamen de jongens aan op het vliegveld en ik heb ze natuurlijk even opgevangen. Vrijdag moest ik gewoon werken, dus hebben ze zelf het centrum verkend. Hoefde ik dat niet meer te doen, want dat rondje Unter den Linden ken ik zo langzamerhand wel. Het verbaasde me echt hoeveel ze hadden gezien. Petje af gasten! 's Middags had ik een rondleiding door de ambassade geregeld voor ze. Dat is leuk natuurlijk. Zeker als de ambassadeur nog op vakantie is en je dus even om het hoekje mag kijken in zijn kantoor (foto's maken mag helaas niet). 's Avonds in het sony centre op Potsdammer Platz een ontzettend grote burger naar binnen gewerkt. Daarna een paar biertjes gedronken in een cafe waar ze zelf hun bier brouwen. Wit bier. En echt heeeeeeeeeeel lekker.
Zaterdag naar het Deutsches Technik Museum geweest. Erg groot en mooi. Met treinen, schepen, vliegtuigen, auto's. En schitterend gebouw. Voor mensen van de TU natuurlijk erg geschikt. 's Avonds lekker gekookt en ons toen opgemaakt voor een stapavond bij Watergate. Een van de hipste clubs in Berlijn op het moment. Aan de rivier de Spree en bij de Oberbaumbrücke. Echt een hele mooie locatie. Beetje jammer die ie om twaalf uur nog gesloten was en pas om half één open ging en er nog niemand was. Maar om twee uur was het gezellig druk en de sfeer was geweldig. Bij die brug, dat water...het licht. Al met al was het 5 uur voor we thuis waren. Dat krijg je als het pas zo laat gezellig wordt.
Ik wilde zondag naar Potsdam gaan. Een stadje net buiten Berlijn met, naar het schijnt, een erg mooi kasteel. Dat bewaar ik voor een volgende bezoeker. We waren te moe zondag. Dus hebben we een wandeling langs de East Side Gallery gemaakt, waar nog ongeveet een kilometer van de muur staat met kunstschilderingen. Het was KOUD!
Vanmorgen zijn de jongens om 4 uur weer vertrokken. Ik heb me nog lekker even omgedraaid en vervolgens gewerkt vandaag.
Morgenavond heb ik de nieuwjaarborrel op de residentie (de woning van de ambassadeur). Dat lijkt me echt vet. Dus ik heb iets om vannacht van te dromen...ben best moe, dus dat komt goed.
Jongens, het was een topweekend. Heb er van genoten.
Tot volgende week met meer nieuws uit Berlijn.

Ik heb drie foto's gewist en nieuwe geplaatst. Ik vind het wel leuk om meteen foto's te laten zien bij het bericht.

• 09 Januari 2006 - 22:40

Nicole:

Hoi Steef,
    ik wens jou alvast veel plezier morgenavond.Ik lees wel weer hoe je het gehad hebt.
    Dikke kus van ons vijfjes.

• 10 Januari 2006 - 08:32

Rene:

hey steef,
    ook de eidnhovense delegatie heeft goed van 't weekend genoten!!
    het was top!

• 12 Januari 2006 - 07:35

Erik:

he pik ik lees dat je het erg naar je zin hebt gelukkig maar. Als je weer in Nederland bent stuur anders ff een sms dan gaan we lekker stappen of eten die heb je nog tegoed van me
    en natuurlijk de weste bensen ciao Enrico